Прес-центр30 жовтня 2018, 09:10

Інформація архівного відділу райдержадміністрації щодо звернень громадян за 9 місяців 2018 року

       Архівний відділ Новопсковської райдержадміністрації надає інформацію соціально-правового характеру за запитами громадян і установ у формі архівної довідки, архівної копії або архівного витягу. Надання архівних довідок, копій або витягів на запити фізичних і юридичних осіб, необхідних для соціального захисту громадян, здійснюється архівним відділом безоплатно.

        Виконання запитів соціально-правового характеру здійснюється з дати реєстрації звернення:

       за документами архіву – до 30 днів включно;

       з використанням тільки довідкового апарату архіву – до 15 днів включно.

       Якщо запит складний, строк може бути продовжено, про що обов’язково повідомляють заявника. Загальний строк виконання запиту не повинен перевищувати сорока п’яти днів.

        У разі відсутності в архіві документів, необхідних для виконання запиту, заявнику письмово повідомляють причини відсутності документів та подають рекомендації щодо подальшого їх пошуку.

       За 9 місяців 2018 року до архівного відділу райдержадміністрації надійшло 43 письмових запитів соціально-правового характеру. Виконано із позитивним результатом  40 запита, по 3 запитам рекомендовано звернутися за місцем знаходження документів. 

       Найбільш актуальними питаннями, з якими звертаються громадяни є такі:

- одержання архівних довідок на пільгову пенсію – 55%;

- одержання інформації про виділення земельної ділянки, пай, про надання копій документів  – 44 %.

      Усі запити розглянуті без порушення терміну, згідно Закону України  “Про звернення громадян” та правил роботи архівних установ України.

      За 9 місяців 2018 року начальником архівного відділу надано консультативно-методичних роз’яснень: особисто-41, по телефону-53, електронною поштою-27.

      Особистий прийом громадян начальником архівного відділу ведеться: вівторок з 10.00 до 12-00, п’ятниця з 13.00 до 15.00 за адресою: смт Новопсков, вул. Шкільна, буд.15, телефон 2-15-20.