Прес-центр14 грудня 2017, 15:12

Інформує Новопсковський відділ Старобільської місцевої прокуратури.

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом пропозиції місцевим жителем смт. Новопсков Луганської області, працівникові підприємства, який не є службовою особою, та надання неправомірної вигоди за вчинення працівником дій з використанням становища, яке він займає в інтересах того, хто пропонує таку вигоду за ч. 1 ст. 354 КК України.

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Встановлено, що 08.12.2017 о 10 годині 16 хвилин вказаний громадянин, звернувся до фізичної-особи підприємця, який здійснює свою діяльність на території Новопсковського району та запропонував неправомірну вигоду за внесення відомостей до трудової книги про нібито наявності у нього трудового стажу строком 3 місяці.

За вказаним фактом пропозиції надання неправомірної вигоди, фізична-особа підприємець керуючись у своїх діях чинним законодавством України, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер діяння повідомив про незаконні дії останнього співробітникам Новопсковського ВП ГУНП. Довідково: санкція ч. 1 ст. 354 КК України передбачає покарання до двох років позбавлення волі.

За матеріалами Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури.