Прес-центр15 жовтня 2020, 15:10

Міжнародний день сільських жінок

У всьому світі 15 жовтня відзначається Міжнародний день жінок сільської місцевості. Ідея проведення такого свята запропоновано на IV Жіночій конференції Організації Об’єднаних Націй, яка відбувалася у 1995 році в Пекіні. Відзначення Дня сільської жінки розглядалося як один із шляхів підтримки жінок села, громадського визнання їхнього багатогранної ролі в суспільстві.

У 1980 році Україна ратифікувала Конвенцію Організації Об’єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, де є стаття, яка присвячена саме сільським жінкам.

Понад чверть усього населення планети складають саме мешканки сільської місцевості. У багатьох сільськогосподарських країнах саме вони відіграють ключову роль у розвитку держави.

15 жовтня – це день, коли суспільство має звернути увагу на те, що чимало з них обмежена в доступі до більшості ресурсів, а саме інформаційних, фінансових, комунікаційних, освітніх, не має змоги працевлаштуватися, забезпечують себе роботою самостійно, через що не може отримати гідну трудову пенсію, несуть весь тягар ведення домашнього господарства і виховання дітей, потерпають від низького рівня медичного і побутового обслуговування і особливо під час карантинних заходів.

Засноване для того, аби привернути увагу та наголосити про вагомий внесок, який роблять сільські жінки для утримання міської родини, держави в цілому, розвитку селянських господарств.

 

 

 

Бережіть жінок сільської місцевості!