Прес-центр15 квітня 2019, 16:04

Нова українська школа упевнено крокує Новопсковщиною

 

 11 квітня 2019 року для учнів 1  класу  Риб’янцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів видався хвилюючим і радісним. Першокласники чекали в гості голову сільської ради С.І. Мащенка та директора школи Н.М.Скороход на перший у їхньому шкільному  житті  відкритий урок. На уроках з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» першокласники опрацьовували «Світ тварин», тому на уроці  досліджували як живуть свійські і дикі тварини.

Своїх учнів радо вітала в ранковому колі Наталія Василівна Вєстє. З перших хвилин уроку за допомогою яскравого наочного матеріалу та ігрових вправ вчитель активізувала пізнавальні можливості першокласників. 

На уроці домінувала групова форма роботи з елементами гри. Під час гри «Хто нам це дає?» діти з’ясували, яку користь приносять свійські тварини.  Першокласникам сподобалось шукати помешкання тваринок.  Руханка «Пастухи і мисливці» сприяла не лише релаксації, а і невимушеному засвоєнню ними навчального матеріалу. Перегляд відеоролику «Хто що їсть?» активізував дітей до подальшої роботи в групах та складання пазлів. А наприкінці уроку діти, затамувавши подих, слухали аудіозапис голосів, називали тваринку і визначали дика вона чи свійська.

Діти були настільки занурені в дослідження світу свійських і диких тварин, що  урок пролетів швидко, а всі маленькі дослідники в результаті отримали радісне відчуття успіху. 

Після уроку голова сільської ради С.І. Мащенко відмітив, що клас повністю забезпечений всім необхідним для роботи в Новій українській школі: новими одномісними партами і стільчиками, дидактичними матеріалами, оргтехнікою, створена сприятлива затишна атмосфера як для навчання, так і для відпочинку.  А освітній процес став  дитиноцентричним, більш цікавим та жвавим.