Прес-центр14 грудня 2020, 09:12

Новопсковщина вшановує подвиг ліквідаторів Чорнобильської трагедії

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений Указом Президента України 14 років тому і приурочений до дати закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. В цей день 1986 року там було завершено спорудження об’єкту «Укриття», який надав фахівцям час для напрацювання подальших важливих високотехнологічних рішень.

З нагоди цієї дати у сквері «Перемоги» в Новопскові біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС проведено мітинг в пам’ять про величний подвиг всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції. В заході взяли участь голова райдержадміністрації Світлана Слюсарєва, ліквідатори, представники районного товариства „Союз Чорнобиль”, працівники Новопсковського краєзнавчого музею, відділу культури.

З перших хвилин атомної трагедії до боротьби стали сотні тисяч наших співвітчизників - численні спеціалізовані військові підрозділи, війська цивільної оборони, тисячі представників різних галузей народного господарства. У зоні аварії день і ніч трудилися сміливі мужні люди, які не думали про небезпеку, а чесно виконували свій обов’язок.

         У пам'ять про героїв-чорнобильців, які з честю прийняли суворий виклик чорнобильського лиха і яких сьогодні з нами немає, присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

            Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам нашого району, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду.