Прес-центр16 травня 2017, 15:05

Новопсковський РВ УДМС України у Луганській області повідомляє

У зв’язку з  прийняттям постанови Кабінету Міністрів України 26 жовтня 2016року № 745 « Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 № 302 . Встановлено, запровадити    з 1 січня 2016 р. оформлення і видачу паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія.

 З 04.04.2017року розпочалась  робота  щодо оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки ( у європейських державах цей документ називають ID-картки)

Кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку,  зобов’язаний  отримати паспорт громадянина України. Паспорт громадянина України оформляється особам, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, – на кожні 10 років. Виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій до якого  вноситься інформація  цифрованих відбитків пальців рук. Оформлення, видача, обмін паспорта громадянина України, його пересилання, вилучення, повернення державі та знищення здійснюються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. За оформлення паспорта вперше адміністративний збір не справляється. Перший паспорт громадянина України у формі картки (ID) оформлюється лише за зареєстрованим місцем проживання.

Під час оформлення ID-картки для 14-річних громадян необхідним є:

- свідоцтво про народження,

- ідентифікаційний код,

- довідка про реєстрацію місця проживання (Ф-13, надають сільські та селищні ради ),

- паспорти батьків,

Під час оформлення ID-картки  з непридатністю та зміни прізвища громадян необхідним є ( за наявності таких документів) :

- свідоцтво про народження,

- ідентифікаційний код,

- паспорт,

- паспорт для виїзду за кордон,

- свідоцтво про шлюб ( розірвання),

- рішення суду,

- свідоцтво про зміну імені,

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб)

- квитанція про сплату адміністративного та державного збору.

При цьому паспорт громадянина України у вигляді книжечки залишається  чинним.

Оформлення та видача паспорта громадянина України у формі картки внутрішньо переміщеним особам ( по досягненню 14-річного віку) здійснюється територіальними підрозділами ДМС за місцем фактичного проживання ( стаття 5,6 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.) Особи, які проживають в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення та не бажають отримувати статус внутрішньо переміщеної особи документуються будь-яким територіальним підрозділом Управління ДМС України у Луганській та Головного управління ДМС України в Донецькій області відповідно.

Особи які зареєстровані на непідконтрольній українській владі території України, можуть отримати паспорт громадянина України у формі книжечки та  мають можливість  вклеювати фотокартки у паспорт громадянина України у формі книжечки, по досягненню 25 та 45-річного віку в наступних територіальних підрозділах:

-Сєвєродонецький МВ ( м.Сєвєродонецьк вул..Партизанська, 12)

-Рубіжанським МВ  (  м.Рубіжне вул.Смирнова, 3)

-Старобільський РВ ( м.Старобільськ  вул. Велика Садова,2)

-Біловодський РВ ( смт.Біловодськ вул..Центральна, 126)

-Новоайдарський РВ  (смт.Новоайдар вул.Дружби, 25)

 

 

 

 

Начальник Новопсковського РВ УДМС

України у Луганській області                                                С.О.Мордовцев