Прес-центр23 квітня 2018, 15:04

Проведено рейд «Сім`я».

20 квітня 2018 року, з метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, попередження скоєння насильства над дітьми в сім’ях та здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей в прийомних сім'ях,  службою у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області спільно з Новопсковським районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та Новорозсошанською сільською радою проведений рейд «Сім`я».

Під час відвідування родин зверталась особлива увага на створення належних умов для гармонійного розвитку та життя дітей, виховання та утримання, повноцінного їх харчування, медичного огляду, цільового використання державних коштів.

За результатами рейду перевірено дві сім`ї, які опинились в складних життєвих обставинах, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків відносно одинадцяти дітей.  Батькам винесені офіційні попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей, надані роз’яснення щодо відповідальності у разі порушення прав дітей. Запропоновано звернутися до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для отримання соціальних послуг.

Також, було перевірено умови проживання прийомної сім'ї в якій виховується три дитини, позбавлених батьківського піклування. З сім’єю поновлений договір про соціальне супроводження. Встановлено, що права та законні інтереси дітей в прийомній сім’ї не порушуються, прийомні батьки створили всі необхідні умови для повноцінного життя та розвитку дітей.