Прес-центр20 червня 2018, 16:06

Проведено семінар клубних працівників району

          Згідно плану роботи відділу культури райдержадміністрації  19 червня 2018 року на базі Ганусівського сільського клубу проведено семінар клубних працівників району на тему: «Діяльність клубних закладів щодо    відродження та збереження нематеріальної культурної спадщини». 

          Учасники семінару вшанували пам'ять полеглих у роки Другої світової війни покладанням квітів до братської могили в центрі села.

Про розвиток культури на території Ганусівської сільської ради розповіли Ганусівський сільський голова Анатолій Липівський та завідувач сільського клубу Ольга Удовенко. Начальник відділу культури Ольга Козлова познайомила присутніх з основними визначеннями, принципами діяльності в частині збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини на місцевому рівні. Вона наголосила, що перед працівниками культури району на разі стоїть головне завдання  - створення списку елементів нематеріальної культурної спадщини району та  оформлення облікових карток. Вона також підвела підсумки щодо результатів та участі творчих колективів клубних закладів району в районних, обласних, всеукраїнських культурно-мистецьких заходах. В роботі семінару брав участь депутат Новопсковської районної ради Едуард Чугай.

        Свої творчі здібності демонстрували учасники хореографічного гуртка «Тріумф» та любительських об’єднань «Віват баян», «Соліст», «Чорний квадрат» Ганусівського СК.  Велике враження на присутніх  справив музей села Ганусівки, який був відкритий рік тому у відремонтованій та осучасненій кімнаті колишньої кінобудки сільського клубу.