Прес-центр12 грудня 2017, 16:12

Проведено семінар з планування бюджету на 2018 рік

     12 грудня 2017 року управлінням фінансів Новопсковської районної адміністрації був проведений семінар з планування бюджету на 2018 рік та завершення поточного  бюджетного року. В заході взяли участь головні бухгалтери сільських рад та заступник голови Білолуцької селищної ради.

     Керівник управління фінансів, Олена Кісель, звернула увагу головних розпорядників коштів на нормативно – правову базу при формуванні бюджету та акцентувала увагу на такі питання: зміна відомчої класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, планування компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям – інвалідам, хворим, які не здатні на самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, планування видатків на надання пільг з оплати послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг окремим категоріям громадян та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2018 рік, стовідсоткове планування видатків на всі захищені статті бюджетів.

     Заступник начальника управління – начальник бюджетного відділу Наталія Скороход звернула увагу на своєчасну виплату заробітної плати та фінансування видатків на захищені статті наприкінці року, а також повернення залишків невикористаних коштів іншої субвенції.

     Начальник відділу доходів та економічного аналізу Світлана Корж зауважила, що в кінці бюджетного року необхідно привести плани доходної частини бюджетів у відповідність до фактичного виконання. Також висвітлила основні питання по формуванню доходної частини бюджетів.

Учасники семінару отримали корисну, змістовну та актуальну інформацію щодо планування бюджету на 2018 рік.