Прес-центр2 вересня 2019, 16:09

Шановні жителі Новопсковського району!

 

Літо вже минуло, а це означає, що незабаром настане холодна пора року і багато хто почне користуватися обігрівальними приладами та пічним опаленням!

З року в рік напередодні опалювального сезону спостерігається різке зростання кількості загиблих громадян на  пожежах у житловому секторі країни.  Як зазначають вогнеборці, типовими причинами виникнення займань у помешканнях є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у побуті. Йдеться про паління у ліжку, перевантаження електромережі та побутових приладів, старі обігрівачі, несправне пічне опалення, а також недбалість дорослих по відношенню до власних дітей. З високою вірогідністю усі ці фактори призводять до трагедій.

Для запобігання надзвичайних ситуацій, та пожеж під час опалювального сезону громадяни повинні знати основні вимоги правил користування різними обігрівальними приладами.

Забороняється: 

- залишати без нагляду розтоплені печі та каміни, а також доручати нагляд за ними малолітнім дітям;

- розташовувати паливо, інші горючі речовини і матеріали на передтопковий лист;

- застосовувати для розпалювання печей і камінів бензин, гас, дизельне паливо та інші легкозаймисті рідини.

Зверніть увагу на печі ваших літніх родичів, які самотньо мешкають в сільській місцевості і яким самостійно вже важко підготувати піч до безпечної експлуатації в зимовий період.

Під час експлуатації електрообігрівальних приладів слід пам’ятати, що: 

- електрообігрівальні прилади повинні встановлюватись на негорючій основі;

- відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів має становити не менше 0.25 м;

- забороняється використовувати електрообігрівальні прилади для сушки одягу та інших матеріалів;

- не можна залишати без догляду при виході з приміщення увімкнені в електромережу електрообігрівальні прилади.

Звертаємося до Вас з проханням дотримуватись вимог правил користування пічним опаленням. Зігрівайтеся безпечно! Адже від дотримання елементарних правил залежить безпека вашого життя! Нехай тепло у вашому домі буде безпечним!