Прес-центр19 листопада 2020, 16:11

Щорічно 19 листопада в світі відзначається Міжнародний чоловічий день

Вперше його відсвяткували в 1999 році жителі Республіки Тринідад і Тобаго — острівної держави у південній частині Карибського моря, що складається з двох великих островів. Згодом це свято знайшло підтримку в інших країнах.

Ініціатором Міжнародного чоловічого дня став доктор Джероме Тілуксінгх з університету Вест-Індії. Він запропонував заснувати свято, яке підкреслить позитивну роль чоловіків у сім’ї та суспільстві. Датою його проведення доктор Тілуксінгх вибрав 19 листопада — день народження власного батька, який, за його словами, був чудовим прикладом для наслідування. І на сьогодні це свято відзначають у більш ніж 50 країнах світу: Австралії, Австрії, Великобританії, Угорщини, Гані, Ізраїлі, Індії, Ірландії, Італії, Канаді, Китаї, Норвегії, Пакистану, Росії, США, Сінгапурі, Тринідад і Тобаго, Україні, ПАР, Ямайці та інших.

Мета Міжнародного чоловічого дня – це привернення уваги до гендерної дискримінації чоловіків при визначенні важливості їх ролі в сім’ї та вихованні дітей. Це не менш важлива тема статевої рівності, обов’язків і прав, але одна з головних, яка знаходиться в списку обов’язкових, якщо говорити про повноцінне суспільство і життя.  Також організатори свята роблять наголос на збереження здоров’я хлопчиків і чоловіків, на їх соціальне, емоційне, фізичне й духовне щастя.

На  території Новопсковського району  проживає 33535 –  осіб, з них 15882 – чоловіки;  міська місцевість складає 13278 – осіб, з них 6198 – чоловіки, сільська місцевість – 20257 осіб, з них 9684 – чоловіки. Дітей проживає у віці до 18 років - 5527, з них хлопчиків - 2803.

 

У цей день заведено вітати батьків, братів, синів та інших родичів, колег, друзів і знайомих чоловічої статі.