Прес-центр10 грудня 2020, 09:12

Сучасні та якісні пенсійні послуги для кожного громадянина

08 грудня  поточного року з 10:00 до 12:00 перший заступник начальника Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Людмила Гнута провела пряму «гарячу лінію» та надала консультації громадянам з пенсійної тематики.

Найбільш актуальними були запитання щодо підвищення (перерахунку) пенсійних виплат в поточному році та щодо отримання пенсійного посвідчення. На всі запитання надано змістовні та обгрунтовані відповіді (звернулося 7 осіб).

Цього ж дня головний спеціаліст Новопсковського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Тетяна Потапенко та головний спеціаліст  фінансово-економічного управління відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 ГУПФУ в Луганській області  Олена Вакуленко провели виїзний прийом громадян,  зустрічі у трудових колективах та флешмоб в с. Новорозсош Новопсковського району.

Під час прийому громадяни отримали консультації з питань перерахунку пенсій  у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 грудня 2020 року, щодо порядку обчислення коефіцієнту стажу та заробітної плати при призначенні пенсії, переваги виплати пенсій через банківські установи,  можливість та порядок виготовлення електронного пенсійного посвідчення  тощо. Проінформували присутніх про зручні електронні послуги пенсійної служби -   веб-портал ПФУ, призначення пенсії в «один дотик» та СМС-інформування.

На прийом звернулося  5 осіб.

Проведено зустрічі у трудових колективах Новорозсошанської сільської ради (присутні 5 осіб) та у ТОВ «Промінь» (присутні 7 осіб) та з фізичними особами - підприємцями де надано роз’яснення щодо необхідності легального працевлаштування, сплати ЄСВ та про електронні послуги пенсійної служби -   веб-портал ПФУ. Проінформовано про впровадження нового сервісу веб-порталу – призначення пенсії в «один дотик», розповіли про новий сервіс на веб-порталі ПФУ «Електронна пенсія», за допомогою якого можна  оформити  пенсію про  надання сканкопій трудової книжки до ПФУ та про автопризначення пенсій.

         На підтримку легальної занятості проведено флешмоб під гаслом «Скажи  «НІ!» зарплаті в конверті!».