Прес-центр19 травня 2017, 08:05

Святкування Дня вишиванки в навчальних закладах району.

18 травня 2017 року  - День вишиванки, свято національної єдності, свято покликане до сприяння єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. У зв’язку з цим у 25 школах району проведені відповідні виховні заходи з учнівською молоддю та  колективами навчальних закладів. Зазначимо, що з кожним роком кількість бажаючих продемонструвати свої українське національне вбрання стає більше.

Зокрема, у школах проведені уроки народознавства «День вишиванки єднає українців». Для 2962 учні організовані виховні години «Червоними та чорними нитками», «Народженні у вишиванках». У навчальних закладах на перервах звучали пісні про вишиванку «Вінок українських пісень». На уроках української літератури проведені хвилинки з історії – історичні довідки «Вишивала мати».

Учнівська молодь побувала на екскурсіях у шкільних світлицях. Із залученням місцевих народних майстринь проведені бібліотечні уроки з історії української вишиванки.

В цей день школярі та педагогічні працівники Осинівської ЗОШ № 1 І-ІІ ступенів з представниками просвіти поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка.

Старшокласники загальноосвітніх навчальних закладів взяли участь у флеш-мобах «Україна – вишиванка ніжна матінко моя».

У приміщеннях навчальних закладів оформлені виставки малюнків «Вишивана Україна», виставки авторських робіт «Друге життя вишиванки».