Прес-центр19 березня 2018, 10:03

Управління фінансів повідомляє:

Станом на 19 березня 2018 року за рахунок коштів іншої субвенції сільських та селищних рад профінансовані видатки в сумі 11025 грн. на утримання Новопсковської комунальної установи «Об’єднаний трудовий архів Новопсковського району» в повному обсязі , в тому числі на заробітну плату за першу половину березня.

Також, за рахунок освітньої субвенції  профінансовані видатки по відділу освіти Новопсковської райдержадміністрації на виплату заробітної плати педагогічним працівникам загальноосвітніх шкіл на суму 1592352 грн.

В березні 2018 року медичні заклади профінансовані за рахунок медичної субвенції в сумі 2418480 грн, в тому числі на оплату праці 1528533 грн..

З початку місяця з районного бюджету здійснено фінансування  бюджетних установ на оплату природного газу  на суму 1486659 грн.

Управлінням фінансів Новопсковської райдержадміністрації 13 березня  2018 року профінансована інша субвенція на утримання закладів дошкільної освіти, сільських та селищних палаців і будинків культури, клубів та інших клубних закладів в сумі 550435 грн., що становить 48,5 % планових призначень на місяць. За рахунок вищевказаної субвенції передбачені видатки на заробітну плату з нарахуваннями та оплату видатків за спожиті енергоносії.

За січень - лютий 2018 року доходна частина районного бюджету виконана на 82,4%. Бюджет недоотримав 982,2 тис.грн.

На сесії Новопсковської районної ради було прийняте рішення  від 20.02.2018 № 21/9 «Про передачу загальноосвітніх навчальних закладів  та їх майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ  Новопсковського району у комунальну власність об’єднаної територіальної громади Новопсковської селищної ради». Однак, станом на поточну дату фактично загальноосвітні заклади не прийняті у комунальну  власність об’єднаної територіальної громади і продовжують утримуватися за рахунок коштів районного бюджету.

На черговій сесії Новопсковської районної ради питання щодо затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2017 рік розглянуте не було, що унеможливлює розподіл вільних залишків районного бюджету.

В зв’язку з невиконанням доходної частини районного бюджету, навантаженням на бюджет в результаті утримання загальноосвітніх закладів, які розташовані на території Новопсковської об’єднаної територіальної громади, проведенням розрахунків за природний газ з метою забезпечення безперебійного функціонування закладів та продовження опалювального сезону, виникла необхідність в отриманні позики на покриття тимчасового касового розриву в органах Державної казначейської служби.

Управлінням фінансів Новопсковської райдержадміністрації 14 березня 2018 року було направлено до управління Державної казначейської служби України  у Новопсковському районі Луганської області звернення про укладання договору про надання позики з єдиного казначейського рахунку у 2018 році на покриття тимчасового касового розриву місцевого бюджету. Договір про надання позики був укладений 15 березня 2018 року. Після виділення органами Державної казначейської служби України  позикового ліміту, управлінням фінансів будуть надані до органів казначейської служби документи для отримання позики.

Після отримання позики кошти в першу чергу будуть спрямовані на фінансування видатків на заробітну плату працівникам бюджетних установ, оплату видатків за спожиті енергоносії.