Прес-центр9 квітня 2019, 14:04

Увага! З 1 квітня стартувала нерестова заборона на вилов водних біоресурсів!

 

 

З першого квітня 2019 року в 22 областях України розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Йдеться про Вінницьку,  Волинську, Донецьку, Дніпропетровську, Житомирську, Івано-Франківську, Запорізьку, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Кіровоградську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку, Черкаську та Чернігівську області.

         Наказ управління державного агентства рибного господарства у Луганській області Луганського рибоохоронного патрулю від 11 березня 2019 року №19/од «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Луганської області у 2019 році» можливо переглянуту за вказаним  електронним посиланням http://darg.gov.ua/files/11/03_18_nerest_lugansk.PDF.

            Так, з метою охорони більшості видів в період нересту, а також створення сприятливих умов водних біоресурсів на зимувальних ямах, в певні осінньо-зимові і весняно-літні періоди вводяться обмеження, і навіть повна заборона на риболовлю на певних водоймах.
            Крім цього, кожен рибалка повинен знати, що для свого захоплення законом дозволено використовувати далеко не всі снасті, знаряддя та способи риболовлі.
            Зокрема, заборони стосуються лову сітками, острогами і косинками, також існують обмеження з ловлі риби з човнів. Як зазначається, рибалити можна хіба що в певних місцях з берега однією вудкою, а улов використовувати виключно для особистих потреб, а не на продаж.
            Нерестовий заборона буде діяти протягом 10-12 тижнів в залежності від регіонів і температурних умов.