Прес-центр15 квітня 2019, 15:04

Відбулась ІІ очна сесія курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників

З 01 по 05 квітня та 12-13 квітня 2019 року на базі Новопсковського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулась ІІ очна сесія курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до Концепції «Нової української школи» для вчителів початкових класів, які навчатимуть учнів перших класів у 2020-2021 навчальному році.
1-5 квітня вчителі району за допомогою тренерів продовжили поглиблювати знання щодо реалізації Державного стандарту початкової освіти, зміст освіти, освітні галузі і Типову освітню програму, відпрацювали організаційно-методичну структуру планування уроків на місяць, тиждень, день. Учасники занять опрацювали зміст і методику проведення «Ранкових зустрічей»: запланованої і структурованої зустрічі, яка займає важливе місце у повсякденному розкладі діяльності класу. Цікавими були заняття про особливості організації освітнього середовища. Вчителі моделювали його, створювали проекти щодо розміщення центрів навчання в класних кімнатах. 4 квітня до наших вчителів завітала Бондар Ганна Вікторівна з міста Лисичанськ, яка провела тренінг «Інтеграція: тематичний і діяльнісний підхід». Вчителі ознайомилися з навчанням грамоти: читання, письмо, креативне письмо; математика: маніпуляції з предметами, задачі.
12-13 квітня кожен вчитель за допомогою гри з «LEGO» ознайомилися з особливостями організації ігрової діяльності в освітньому процесі, методикою «Шість цеглинок», розробками власної проектної діяльності та особливостями оцінювання навчальних досягнень учнів.
Цікаво, творчо, продуктивно відбулось навчання вчителів майбутніх першокласників Новопсковського району під керівництвом досвідчених тренерів Нової української школи Наталії Вєстє, вчителя початкових класів Риб’янцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Аліни Протасової, вчителя початкових класів Новопсковського газопроводського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та Ганни Бондар, вчителя початкових класів з міста Лисичанськ.