Прес-центр21 грудня 2019, 12:12

Відбулось засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На черговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій яке відбулося 21.12.2019 року під головуванням в. о. голови Новопсковської районної державної адміністрації Світлани Слюсарєвої було розглянуто наступні питання:

- недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та реагування на них в зимній період 2019-2020 роки;

- затвердження Плану залучення сил та засобів для гасіння пожеж в Новопсковському районі на 2020 рік;

- введення в експлуатацію 2 бензинові генератора з матеріального резерву Новопсковської РДА.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

- забезпечити моніторинг зміну погодних умов, та інформувати про їх суттєву зміну підприємства, які обслуговують об’єкти життєзабезпечення району;

- своєчасно інформувати населення про ускладнення погодних умов та ситуацію на автодорогах району;

- у разі виникнення надзвичайних ситуацій забезпечити оперативне реагування із залученням необхідних сил і засобів для забезпечення проїзду транспорту на автомобільних дорогах, ліквідації аварій на об’єктах життєзабезпечення району і відновлення електропостачання в населених пунктах району;

- забезпечити своєчасне проведення профілактичного оброблення дорожнього покриття протиожеледними і фрикційними матеріалами, снігоочищення доріг, крутих спусків, підйомів та інших аварійно-небезпечних місць на території району.

Також було затверджено План залучення сил та засобів для гасіння пожеж в Новопсковському районі на 2020 рік.

Було прийнято рішення комісії ввести в експлуатацію 2 генератори з матеріального резерву Новопсковської райдержадміністрації. Та прийнято рішення про створення комісії для щоквартальної перевірки на технічну справність генераторів, які знаходяться в матеріальному резерві Новопсковської райдержадміністрації.