Прес-центр6 грудня 2017, 13:12

Відбулося засідання «круглого столу» «Влада і громадянське суспільство».

         5 грудня 2017 року в Новопсковському районному Центрі культури та дозвілля Новопсковською районною державною адміністрацією було проведено День громадянського суспільства в рамках якого відбулося відзначення Міжнародного дня волонтера та засідання «круглого столу» «Влада і громадянське суспільство».

            У заході взяли участь члени Громадської ради при Новопсковській райдержадміністрації, представники профспілкових організацій освіти, культури, представники громадських організацій, органів виконавчої влади та керівництво району.

    Відкрив засідання круглого столу голова райдержадміністрації Сергій Бєлік зазначивши, що взаємовідносини держави й громадянського суспільства мають будуватися на основі діалогу й співпраці, що, своєю чергою, сприятиме демократичному розвитку держави, і що сьогодні він готовий до конструктивного діалогу з представниками інститутів громадянського суспільства.

Продовжив засідання заступник голови райдержадміністрації Олександр Скороход, який подякував присутнім за те що відгукнулися на запрошення взяти участь у діалозі на тему «Влада і громадянське суспільство» та зазначив, що в районі фіксується взаємна недовіра між представниками влади та ІГС, обумовлена різними підходами до вирішення одних і тих самих питань. І тому сьогодні ми зібралися з вами за цим круглим столом щоб почути один одного.

            Першим взяв слово пастор Церкви Християн віри євангельської  (п’ятидесятники) Віталій Козачков, який наголосив, що всяке діло потребує ради та спілкування, тому вони представники Церкви Християн віри євангельської готові до спілкування, співпраці, як з органами влади так і з ІГС району. А також їхня організація готова надавати допомогу дітям, інвалідам та людям які потрапили в складні життєві обставини.
            Продовжила діалог член громадської ради Наталія Недогонова, яка розповіла про децентралізацію в районі, про навчальні візити до м. Львова та республіки Польща.
            В ході діалогу учасники заходу висловлювали свої власні думки, спілкувалися, отримували вичерпні відповіді, бажали один одному миру у взаємовідносинах один з одним, терпимості та бути більш активними у громадській діяльності.
            За результатами обговорення питання «Влада і громадянське суспільство» учасники засідання вирішили внести пропозиції до резолюції «круглого столу», а саме:
            -активізувати інститути громадянського суспільства до роботи в організаційних комітетах та робочих групах при органах виконавчої влади, а інститутам громадянського суспільства більш активно брати участь у їх роботі;
            -налагодити конструктивний діалог між органами виконавчої влади та представниками громадськості для спільного вирішення завдань суспільного розвитку району та реалізації регіональної політики;
            -запровадити ефективний механізм взаємодії інститутів громадянського суспільства з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства і взаємної відповідальності;
            -налагодити більш ефективний механізм комунікації державних органів і громадськості.
 
            Підвів підсумок засідання круглого столу голова райдержадміністрації Сергій Бєлік, який запропонував присутнім проводити такі зустрічі декілька разів на рік та сподівається на плідну співпрацю з ІГС району.