Прес-центр29 листопада 2017, 10:11

Відбувся фінал районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-18» в номінації «Фізика»

Районний фінал конкурсу «Учитель року-18» в номінації «Фізика»

 

 

28 листопада 2017 року в Новопсковській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся фінал районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-18» в номінації «Фізика».

           Вчитель фізики Білолуцької гімназії Мельник Оксана Петрівна провела урок фізики на тему «Магнітне поле. Електромагнітна індукція» в 11-Б класі з учнями, яких бачить вперше. Вчитель показала високу фахову компетентність: грунтовні знання з предмета, вільне володіння  навчальним матеріалом, науковість та доступність викладення теми,   чіткість, логічність структурної побудови уроку. Оксана Петрівна ефективно використовувала різні методи і форми активізації розумової та навчально-пізнавальної діяльності учнів: цікаві історичні екскурси, проблемні ситуації, мозковий штурм, фронтальні демонстрації фізичних дослідів. Вдалим та доцільним було використання на уроці мультимедійного проектора для наочної демонстрації магнітної взаємодії, електромагнітної індукції.

          Вчитель показала на практиці педагогічну та психологічну компетентність, зумівши відразу зацікавити та налагодити контакт з учнями, які охоче активно співпрацювали на уроці.

          Треба зазначити, що в ролі «лаборанта» на цьому уроці виступав вчитель фізики вищої категорії Новорозсошанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, керівник районного методичного об`єднання вчителів фізики Рідченко Анатолій Якович, який є наставником Оксани Петрівни з перших кроків її педагогічної діяльності.

         За підсумками відбіркового та фінального турів  Мельник О.П. братиме участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-18».