Прес-центр13 лютого 2019, 14:02

Відбувся районний семінар вчителів початкових класів

12 лютого 2019 року в Танюшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів початкових класів. До школи завітали вчителі початкових класів Новопсковського району.
Гості відвідали урок літературного читання в 4 класі на тему «Іван Франко. Дивувалася зима» та виховний захід «Тато, мама і я – читацька сім`я» вчителя вищої категорії Коваленко Людмили Дмитрівни.
Вчитель забезпечив організацію уваги на всіх етапах уроку. Використовувались прийоми активізації пізнавального інтересу до вивченого: «Розумова розминка», вікторина знань біографії поета І.Франка. Вибір методів навчання відповідали віку і розвиткові учнів. Забезпечувався розвиток виразного свідомого читання за допомогою вибіркового читання, ігрових форм роботи, різних видів читання. На уроці використовувались ІКТ, що сприяло ефективному сприйняттю й осмисленню нового матеріалу, групові форми роботи. Урок проведений на високому кваліфікаційному рівні. Вчитель виховував інтерес до творів поета, збагачував мовлення учнів образними висловами, вчив учнів виразно читати поезії І.Франка.
До участі в конкурсі «Тато, мама і я – читацька сім`я» були запрошені батьки учнів. Адже педагогіка партнерства – це спілкування, взаємодія та співпраця між учителями, учнями і батьками.
По завершенню семінару вчителі обговорили актуальні питання та обмінялися досвідом роботи щодо активізації пізнавальної діяльності учнів початкової школи.