Прес-центр5 лютого 2019, 15:02

Відділ освіти Новопсковської райдержадміністрації інформує

Відділ освіти Новопсковської РДА інформує, що з метою зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, виховання в учнівської молоді почуття національної гідності у всіх закладах загальної середньої освіти району проведено тематичні уроки, лекції, спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого Українського народу, демократичних цінностей, а також інші заходи. Для всіх учнів шкіл району були передбачені виховні години на теми: «Помаранчева революція. Причини. Наслідки. Результати», «Історія української державності», «Моя Україна – єдина і неподільна», «Славетні імена України», «Великі творці Соборності» тощо.

На уроках історії учні підготовили повідомлення на теми: «Соборність України: від ідеї до сьогодення», «Акт Злуки та його значення в історії України», «В океані рідного народу відкривай духовні острови».

Серед учнів 8-11 класів організовані конкурси читців, перегляд хронікально-документальних матеріалів державного фільму фонду України, «Я люблю Україну». Для учнів молодших класів – конкурси малюнків «Я живу в Україні», «Моя країна – єдина Україна», засідання «круглих столів», «усних журналів».

Учнівська молодь Білолуцької гімназії оновили стіннівку «Навіки разом», провели екскурсію до історико-етнографічного музею «Слобожанщина – перлина України» та серед молодших школярів провели вікторину «Моя держава – Україна».

 Учні Писарівської ЗОШ І-ІІ ступенів взяли участь у патріотичній акції – ланцюжку єднання « В День Злуки всі візьмемося за руки». 

Учні Можняківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на сторінці Facebook своєї школи зробили відеопривітання з Днем Соборності України.

 У Кам`янській ЗОШ І-ІІІ ступенів в знак шани та об’єднання українських земель була проведена  літературно-музична композиція «Нехай нерозмежованою залишиться навіки». Ведучі свята провели історичний екскурс від 22 січня 1919 року до сьогодення. Учні 4-7 класів співали пісень, декламували вірші.  

В шкільних бібліотеках оформлені тематичні виставки художньої літератури,  матеріалів історичних та наукових джерел.

         У Білолуцькій гімназії, Пісківській, Танюшівській, Можняківській, Кам`янській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Заайдарівській, Писарівській ЗОШ І-ІІ ступенів для учнівської молоді організовані тематичні екскурсії до шкільних музеїв.

        Протягом тижня учні були урочисто одягнені у вишиванки.